"Ταξιδεύοντας με Στυλ": Aussie Moments #1

 Και σου λένε πως είναι μακρυά η Αυστραλία...

 

Σιγά. Μια μέρα είναι. Βέβαια το ταξίδι ξεκινάει από πιο πριν. Απ' τη γλυκιά ασχολία του πού θα πας, πότε κ.λπ. Παραδοσιακά δεν πολυψάχνω τι θα κάνω, γιατί ξέρω πως όπου πάει κανείς, καλό είναι να μαθαίνει είτε απ' τους ντόπιους τα κολπάκια, είτε απ' τους άλλους ταξιδιώτες το τί υπάρχει και πόσο αξίζει η κάθε εμπειρία.

 

Ε, θα μου πείτε υπάρχει και το trip advisor που έχει πάρα πολύ πληροφορία... Είναι όμως πράγματα που έκανε κάποιος πριν 2 μήνες, 2 χρόνια ή ακόμα πιο παλιά... Και είναι πιο "fun" να ανακαλύπτεις πράγματα κατα τη διάρκεια του ταξιδιού... για μένα!

 

Βέβαια όταν κάποιος θα έβλεπε τις 23 καρτέλες που είχα ταυτόχρονα ανοιχτές κι' έψαχνα δρομολόγια τρένων, λεωφορείων, αεροπλάνων, τιμών ενοικίασης αμαξιών και παράθυρα του wikitravel, διαφορετικά για κάθε πόλη... δεν το λες και πολύ μικρό ψάξιμο. Άλλο να'χεις μια κάποια προετοιμασία, κι άλλο να 'χεις βγάλει το πρόγραμμα για την κάθε σου ημέρα...

 

Και όταν βέβαια κάνεις roadtrip, είναι κάπως δύσκολο να δίνεις κάθε μέρα χρόνο στο ψάξιμο. Επίσης, κάτι που δεν κατάφερα να κάνω, αλλά θέλει καλό προγραμματισμό, είναι το να κάνεις relocation από κάποιο αμάξι, δηλαδη, μια δωρεάν ενοικίαση αμαξιού ώστε να επιστρέψεις κάποιο όχημα στην βάση του. Βέβαια η βενζίνη για διαδρομές 3-4 χιλιάδων χιλιομέτρων δεν είναι και μικρό έξοδο! Αλλά θέλει κλείσιμο μήνες πριν, κάτι που δεν το έκανα... την επόμενη φορά που θα πάω στην Αυστραλία θα το κάνω! Και σίγουρα θα'χω και παρέα μαζί μου :-) 

Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε όταν έχασα το πορτοφόλι μου ένα μήνα πριν το ταξίδι οπότε ίσα που προλάβαινα να βγάλω καινούρια άδεια οδήγησης. Τελικά "δεν τους άρεσε η υπογραφή μου" και την τελευταία ημέρα πριν φύγω έπρεπε ν' αλλάξω ό,τι είχα κανονίσει... να βρω τρόπο πώς από road trip με αμάξι, θα το κάνω rοad trip άλλου είδους;!

 

Όταν όμως χρειάζεται να κάνεις κάτι γρήγορα τα καταφέρνεις! Έφυγα και μου έλειπαν πολλά κομμάτια απ'το παζλ, αλλά πάντα όλα έρχονται μόνα τους αργότερα και δένουν, καταλαβαίνοντας εκ των υστέρων γιατί έγιναν έτσι! Άργησα, αλλά το κατάλαβα...

Αρχικά, ενώ συνήθως φεύγω βράδυ (δεν ξέρω πως πάντα συμβαίνει αυτό), αυτή τη φορά έφυγα μέρα! Τελείως συμπτωματικά στη διπλανή πύλη είδα ένα αεροπλάνο της Scoot. Είναι μια καινούρια εταιρία που κάνει απ' ευθείας (και παμφθηνες) πτήσεις Αθήνα - Σιγκαπούρη. Περίπου 180 ευρώ...

 

Στην πρώτη πτήση (Αθήνα προς Ντόχα), θυμήθηκα αυτά τα καινούρια παράθυρα που'χουνε που σκιάζουνε το παράθυρο με ηλεκτρονικό τρόπο κι' εσύ απλά πατάς ένα κουμπί και σκουραίνει το παράθυρο χωρίς να κατεβάζεις κανένα στόρι. Τεχνολογία λέμε! Σε λίγο βέβαια θα'ναι στάνταρ σε όλα τ' αεροπλάνα, αλλά τώρα μόνο τα καινούρια το έχουνε. Έχει πολύ γέλιο να βλέπεις μια δύση και να την κάνεις σκούρα και ανοιχτή και μάλιστα χωρίς να παίζεις με το photoshop!

 

Για κάποιον παράξενο λόγο είμαι απ' αυτούς που τους αρέσει το φαγητό στο αεροπλάνο. Παρ' ότι ξέρω πως ουσιαστικά είναι χάλια. Ίσως μ' αρέσει πως κάποιος με περιποιείται φτιάχνοντας ένα σωρό μικρογεύματα με τη σαλατούλα, το ψωμάκι, το βούτυρο, την μαρμελάδα και το τυράκι ακόμα και το μικρό σοκολατάκι! Το κυρίως γεύμα -που πάντα έχει πια και vegeterian- την ατομική χαρτοπετσέτα, τις μικροσυσκευασίες αλατιού/πιπεριού, το γλυκάκι, τα φρουτάκια που'ναι μετρημένα με θρησκευτική ευλάβεια και το αναψυκτικό που - παραδόξως - έχεις πολλές επιλογές. Ίσως μ' αρέσει γιατί αγαπώ πολύ να πετάω μ' αεροπλάνο και το φαγητό είναι μέρος αυτής της εμπειρίας!

Το αεροδρόμιο της Ντόχα είναι σπολυτελέστατο (αδιάφορο) αλλά και με πολύ ωραίο σχεδιασμό (ενδιαφέρον)! Όλα μια χαρά. Πάντα κάποια καλή φωτογραφία θα βρω να τραβήξω...

 

Και μετά σκάει η πρώτη νέα εμπειρία του ταξιδιού! Airbus Α380. Όσοι ξέρουν θα καταλάβουν! Όσοι δεν ξέρουν είναι απ' αυτά τα αεροπλάνα που'ναι δυόροφα. Φουλ δυόροφα. Και μόνο που μπαίνεις κάτι σε πιάνει. Λες πως στο διάολο το φτιάξανε και πετάει αυτό το αεροπλάνο; Θ' απογειωθεί; Λες; Ώπα! Τι ωθηση είναι αυτή! Ωωωωωπππ! Κι' όμως πετάει!

 

Η αίσθηση ενός γεμάτου και πάνβαρου αεροπλάνου που με άνεση εξαντλεί τον αεροδιάδρομο, αλλά απογειώνεται με χαρακτηριστική ευκολία είναι ωραίο μεζεδάκι! Doha-Sydney 14,5 ώρες. Ωραία φάση!

Παρ' ότι συνήθως, σε μεγάλες πτήσεις, προσπαθώ να εξαντλώ τα χρονικά περιθώρια βλέποντας όσες περισσότερες ταινίες, σειρές και TEDx μπορώ, αυτή τη φορά είδα 1 ταινία και 2-3 επεισόδια, και κοιμήθηκα κανένα 8ωρο. Καταβρόχθησα και τα 2.5 γεύματα και από μια παρανόηση, ενώ ζήτησα 2ο γλυκό (για όποιον δεν ξέρει μετά από κάθε πτήση πετάνε οι εταιρίες όλα τα φαγητά που δεν καταναλώθηκαν, οπότε άνετα μπορείς να ζητήσεις κάτι επιπλέον) και μου έφεραν ένα ακόμα κυρίως γεύμα! Οπότε χόρτασα αρκετά. 

 

Ας μην φλυαρίσω με άλλες λεπτομέρειες για την πτήση. Το σημαντικό είναι πως έφτασα στο Σύδνευ μια χαρά. Παραδόξως είχε μόνο 20 βαθμούς το οποίο για 20 Δεκέμβρη είναι λίγο χαμηλή θερμοκρασία, αλλά ο καιρός εκεί έκανε τα δικά του!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Παρουσίαση Βιβλίου "Ακούω την καρδιά του παίχτη" στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον

8-Dec-2019

1/5
Please reload

December 5, 2019

Please reload