"Ο Τζόνι Μπι αναρωτιέται...": Ωδή στην Ανεργία

Σύντροφοι και φίλοι γεια σας.

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα με κάλεσαν στο γραφείο τους η πρόεδρος ,η διευθύνων σύμβουλος και διευθύντρια (το ίδιο άτομο είναι) και μου έκαναν μία πρόταση για τη συνέχεια της συνεργασίας μας. Η πρόταση αυτή δεν ήταν τόσο καλή ώστε να μην μπορέσω να αρνηθώ και… αρνήθηκα!

 

Τα πράγματα ήταν απλά. Έκλεισε μία πόρτα πίσω μου κι άνοιξε άλλη μία μπροστά μου.

Η αλήθεια είναι, για να είμαι και τίμιος που είμαι ότι στην αρχή ένιωσα λίγο κάπως. Πλέον…. αναρωτιέμαι γιατί!

 

Περνώντας την πόρτα του ΟΑΕΔ, αρχίζει η πραγματική ζωή. Το πρώτο θετικό ήρθε δια στόματος μίας πολύ μεγάλης επιστημόνισσας. Της Λίτσας της Πατέρα. Όπως είπε η επιστημόνισσα λοιπόν, δεν έμεινα χωρίς δουλειά. Είναι μία αλλαγή πορείας! Τι θα κάνουμε τώρα, θα αμφισβητήσουμε την επιστήμη λόγω ιδεολογικών κολλημάτων;

Μία αλλαγή πορείας που σε βοηθάει να χαρείς τη ζωή. Ξυπνάς κι έχεις μία ολόκληρη μέρα μπροστά σου να μην κάνεις τίποτα, αλλά έχεις χρόνο να σκεφτείς τι θες να κάνεις. Κι ας μην το κάνεις. Βέβαια υπάρχουν κι εκεί οι δυσκολίες,τα διλήμματα. Ας πούμε δεν είναι εύκολο να διαλέξεις αν το πρωί θα δεις  Ρετιρέ ή Φαίη Σκορδά;

 

Μία αλλαγή πορείας που σε κάνει να ζεις πρωτόγνωρες εμπειρίες. Όσο δούλευα δεν είχα ποτέ την εμπειρία να περιμένω στην ουρά με τα τυριά με 4 γιαγιάδες.

 

Μία αλλαγή πορείας που σε κάνει να μαθαίνεις πράγματα. Τόσα χρόνια δεν ήξερα ότι ο Γιώργος ο Παπαδάκης είναι συγχωριανός με το Ντίνο το Σιωμόπουλο. Και κυρίως ξέρει κανένας από εσάς που δουλεύετε ότι το υγρό πιάτων εμπεριέχει οξείδια αλκυλοδιμεθυλαμινών; Όχι ! Και ξέρετε γιατί; Γιατί δουλεύετε! Και τι καταλαβαίνετε που δουλεύετε; Για παράδειγμα εγώ θέλω να γυρίσω όλο τον κόσμο, αλλά δε δουλεύω, άρα δεν έχω χρήματα. Εσύ που δουλεύεις έχεις; Χρήματα έχεις ,αλλά δεν έχεις χρόνο. Άρα…ούτε εσύ θα πας. Εγώ όμως ξέρω ότι το υγρό πιάτων εμπεριέχει οξείδια αλκυλοδιμεθυλαμινών, ενώ εσύ…

 

Κι εσύ άμοιρε εργαζόμενε που ακούς ΟΑΕΔ και με κοιτάς με συμπόνια, μάθε ότι ο ΟΑΕΔ είναι ο καλύτερος εργοδότης.

Είναι ο μόνος που σε πληρώνει για να κάθεσαι. Είναι ο μοναδικός εργοδότης που μπορεί να υποστηρίζει ότι είναι πατέρας όλων των εργαζομένων. Ποιος άλλος σε πληρώνει για να κάθεσαι; Ο πατέρας σου!!!

 

Βέβαια η αλήθεια είναι και το λέω για να είμαι τίμιος, που είμαι ότι η φάση της ανεργίας έχει τα καλά της, αλλά αγχώνομαι. Έχω στείλει και κάποια βιογραφικά κι αυτό με αγχώνει ακόμα πιο πολύ. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσει την πόρτα η εργασία!

 

 

Ο Γιάννης Μπιλίρης μαζί με τον Γιώργο Ξυδιά στον toc-radio.gr, κάθε Κυριακή 15:00-16:00, στην εκπομπή "Κίτρινη για Θέατρο".

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Λούης Πατσαλίδης Greek tour: "Made in Cyprus"

14-Dec-2019

1/5
Please reload

Please reload