Τι συμβαίνει στο Αλφα Ιδέα

23 Sep 2019

Και αυτή τη χρονιά στο θέατρο Άλφα θα πραγματοποιηθούν δύο υπέροχα σεμινάρια. 

 

1.Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού και Χορευτικού αυτοσχεδιασμού με τη Νάντια Παλαιολόγου (2 τμήματα)
Η σταθερή πλέον συνεργάτιδα του Θεάτρου Άλφα, Νάντια Παλαιολόγου με σύνθημα "Όλοι μπορούν να χορέψουν", συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σεμινάριο σύγχρονου χορού και χορευτικού αυτοσχεδιασμού στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα.

Λίγα Λόγια για το σεμινάριο
Το σεμινάριο έχει σαν στόχο να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες με αυτό που ονομάζεται σύγχρονος χορός, τόσο σε τεχνικό όσο και σε αυτοσχεδιαστικό επίπεδο.
Η πλέον κατάλληλη σκηνή του Θεάτρου Άλφα, υποδέχεται όλες και όλους που έχουν τη διάθεση να γνωρίσουν και να γνωριστούν με τον σύγχρονο χορό, μέσα από μια διαδικασία που εκτός από διδασκαλία τεχνικής περιλαμβάνει και πολλά χορευτικά πρότζεκτ (σόλο, ντουέτα, partnering) πάντα υπό την καθοδήγηση της Νάντιας Παλαιολόγου και των συνεργατών της.

2. Σεμιναριο Δραματοποίησης Διηγήματος & Μουσικής Αφήγησης με τον Άκη Φιλιό

Ο Άκης Φιλιός συνεχίζει την εκπαιδευτική του δραστηριότητα στο Θέατρο Άλφα για 2η χρονιά με ένα νέα σεμινάριο.
Πώς μπορεί ένα διήγημα να μεταφερθεί στη θεατρική σκηνή;
Πώς μπορεί η μουσική να αφηγηθεί μία ιστορία;

Λίγα Λόγια για το Σεμινάριο
H μετατροπή ενός διηγήματος σε θεατρικό κείμενο και η χρήση της μουσικής ως βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της αφήγησης είναι το θέμα του φετινού θεατρικού σεμιναρίου που διοργανώνει το Θέατρο ΑΛΦΑ με καθηγητή τον Άκη Φιλιό.
Με μοναδικό εφόδιο τα βασικά εργαλεία του ηθοποιού, φωνή, σώμα και φαντασία, μέσα από ασκήσεις υποκριτικής, φωνητικής, κίνησης και αυτοσχεδιασμού, οι μαθητές θα μπουν στη διαδικασία να ζωντανέψουν πάνω στη σκηνή επιλεγμένα
πεζά κείμενα, με σκοπό να συνθέσουν μία σπονδυλωτή μουσικοθεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί στο τέλος της χρονιάς στο θέατρο "ΑΛΦΑ".

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ seminarsalfatheater@gmail.com


 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Παρουσίαση Βιβλίου "Ακούω την καρδιά του παίχτη" στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον

8-Dec-2019

1/5
Please reload

December 5, 2019

Please reload