"Ο Λουκιανός των παιδιών" στο Μέγαρο Μουσικής

19 Nov 2019

Τα τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη δεν γνωρίζουν ηλικίες. Κατοικούν το ίδιο καλά στον κόσμο των σημερινών παιδιών και στις παρέες των μεγάλων. Ο όμορφος καουμπόι από την Κυψέλη, με όπλο τη μουσική του, στόχευσε στα πιο τρυφερά μας συναισθήματα και εγκαταστάθηκε για πάντα στην καρδιά μας.

Κύκλος
Το Μέγαρο των παιδιών

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσής μας ένας θίασος πρωταγωνιστών αποτελούμενος από τον Αντώνη Λουδάρο, την Χριστίνα Τσάφου, τον Γιάννη Καλατζόπουλο, τον Αργύρη Παυλίδη και τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο για παιδιά «Φίνο Ριριλίνο», με τραγούδια του Λουκιανού σκηνοθετημένο από τον Γιάννη Καλατζόπουλο.

 

Στη συνέχεια παιδιά από τη Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού «Χριστιάννα Σκιαδά» θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν τα παιδικά τραγούδια από το CD του Λουκιανού με τίτλο «Αχ πατρίδα μου γλυκιά», που γνωρίσει τεράστια επιτυχία και είναι ιδιαίτερα αγαπητά στα παιδιά και στους γονείς.

 

Στο δεύτερο μέρος θα ακουστούν τραγούδια από όλες τις δισκογραφικές δουλειές του Λουκιανού που απευθύνονται σε ενήλικες, αλλά αγαπήθηκαν από τα παιδιά τριών γενεών τώρα, από τότε που γράφτηκαν. (Τζιν τζιν, Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόι κ.ά.). Τα τραγούδια θα ερμηνευτούν από τους τραγουδιστές Δώρο Δημοσθένους και Μαρία Κηλαηδόνη.

Όλες αυτές οι ενότητες θα συνδέονται από σπάνιο υλικό από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:
Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννηw Καλατζόπουλος, Αργύρης Παυλίδης, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
οι τραγουδιστές 
Δώρος Δημοσθένους, Μαρία Κηλαηδόνη

Σκηνοθεσία  Άννα Βαγενά

Διεύθυνση επταμελούς ορχήστρας:  Βασίλης Γκίνος
Επιλογή αρχειακού υλικού Λουκιανού Κηλαηδόνη: Άννα Βαγενά-Αφροδίτη Δασκαλάκη
Επιμέλεια σκηνικών & κοστουμιών:  Αντώνης Χαλκιάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Συμπαραγωγή
Μεταξουργείο


Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Οι Δούλες του Ζαν Ζενέ από την Ομάδα Μύθος

13-Jul-2020

1/5
Please reload

Please reload