"Πως προσπέρασα το καλοκαίρι"-Γεωργία Γραμματικού στο Athina Live

26 Nov 2019

 

Η ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ…

«ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ». Μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση με πολλή μουσική και αφήγηση μέσα από φωτογραφίες. Επιστρέφει στη Μελβούρνη, τη γενέτειρά της, μετά από χρόνια απουσίας, Αύγουστο…. Χειμώνας...  Φωτογραφίζει πρόσωπα και πράγματα που παρέμειναν σημαντικά.

Η μεταμόρφωσή τους μέσα στο χρόνο δεν έχει σημασία. Η σχέση της μαζί τους, αποδεικνύεται ανθεκτική. Οι ροές της πόλης και του ποταμού Γιάρα, η συνύπαρξη ανθρώπων με αφετηρία άλλους πολιτισμούς, οι γηγενείς «Αβορίγινες» του σήμερα, ένα road trip στην ενδοχώρα με τις χιλιάδες εναλλαγές, τα καγκουρό. Οι φωτογραφίες έχουν ήχο, τον ήχο των τραγουδιών που θα μας τραγουδήσει. Η Γεωργία Γραμματικού προσκαλεί το κοινό στην προσωπική της ματιά στην Αυστραλιανή κουλτούρα και ζωή του χθες και του σήμερα, μέσα από ένα εικαστικό και μουσικό σύνολο.

 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ:

 

Γεννήθηκε στην Μελβούρνη. Απόφοιτος της νομικής και κάτοχος πτυχίου πολιτικών επιστημών. Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα πιάνου και φωνητικής και συνεργάζεται  με Έλληνες συνθέτες σε συναυλίες και φεστιβάλ.

 

Έρχεται στην Ελλάδα και συμμετέχει σε συναυλίες του Δημήτρη Λάγιου, κάνει εμφανίσεις με τον θίασο του Σπύρου Ευαγγελάτου, στις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη (Επίδαυρος), μοιράζεται τη σκηνή με το Γιώργο Μαρίνο, συμμετέχει στην «Εύθυμη χήρα» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, καθώς επίσης και στο τηλεοπτικό «Έλα στο φως» του Μίνου Βολανάκη. Τραγουδάει σε συναυλίες με τους Γιάννη Μηλιώκα, Δημήτρη Μητροπάνο, Γλυκερία κ.α

 

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού στη σχολή της Καίη Χόλντεν, και μαθήματα κιθάρας, φωνητικής και σύγχρονης αρμονίας στο Ωδείο του Γιώργου Φακανά. Το 1997 εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό rock τραγουδιού, και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με το τραγούδι της «Loving you was lonely». Γράφει και τραγουδάει τα φωνητικά στο Byzantine Meditation  του  Alex Antaeus (PLANETWORKS)

 

Το ’98 κυκλοφορεί  ο πρώτος προσωπικός της δίσκος  σε στίχους και μουσική της ίδιας, με τίτλο « Το Μαύρο Πρόβατο» (ΛΥΡΑ). Στο δίσκο συμμετέχει η Ελένη Βιτάλη, στο ντουέτο «Τα τραγούδια μου». Ο επόμενος δίσκος της με τίτλο «Λαλίστατη» (ΠΡΟΤΑΣΙΣ), σε στίχους και μουσική της ίδιας κυκλοφορεί το 2006.

Με το μουσικό της σχήμα, παρουσιάζει τα τραγούδια της σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα, και σε συναυλιακά προγράμματα Δήμων, με την συνεργασία guest μουσικών, όπως ο Νίκος Τουλιάτος, Ο Αχιλλέας Περσίδης, Ο Γιώργος Φακανάς κ.α.

 

Συχνά, το “σκηνικό” των συναυλιών της, αποτελούν τα έργα που η ίδια ζωγραφίζει με την τεχνική των ιθαγενών της Αυστραλίας (DOT STYLE, X-RAY STYLE). Πρόκειται για έργα που έχει μετουσιώσει σε παραστάσεις από τις δύο πατρίδες της, Ελλάδα και Αυστραλία.

 

Είναι συγγραφέας κωμικών θεατρικών μονόπρακτων  (stand-up comedy), τα οποία
παρουσιάζει με την συνεργασία ηθοποιών στα μουσικά της προγράμματα.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ’19    ΏΡΑ: 9.30 μ.μ.

ΑΘΗΝΑ LIVE: Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 3, ΠΑΡΑΛΙΑ
ΜΟΣΧΑΤΟΥ- Ν. ΦΑΛΗΡΟΥ  ΤΗΛ. 210 4813605    -   210 4819355

E-MAIL : ARSNOVA@FAKANAS.GR       WWW.FAKANAS.GR

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

«Το δικό μου δωμάτιο» του Γιάννη Λασπιά στο θέατρο 104

31-May-2020

1/5
Please reload

Please reload