"ΙΣΟΝ", ένας νέος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης στον Βοτανικό

2 Dec 2019

Ένας νέος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης
ανάπηρων και μη ανάπηρων καλλιτεχνών


Η ομάδα ΘΕΑΜΑ, η ομάδα ΕΞΙΣ και η ομάδα ARTimeleia, ο Βασίλης Οικονόμου, η Άννα Βεκιάρη και η Αννίτα Καπουσίζη αντίστοιχα, ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας το ΙΣΟΝ, έναν νέο χώρο καλλιτεχνικής έκφρασης και συμπεριληπτικής εκπαίδευσης  ανάπηρων και μη ανάπηρων καλλιτεχνών στην Αθήνα.
 


Πρόκειται για έναν χώρο 90 τμ στο κέντρο της Αθηνας, στην περιοχή του Βοτανικού (Μελενίκου 33), πλήρως προσβάσιμο και διαμορφωμένο εξ ολοκλήρου για να πληροί τις ανάγκες των μαθημάτων θεάτρου και χορού που πραγματοποιούνται σε αυτόν, αλλά και των σεμιναρίων, των καλλιτεχνικών παρουσιάσεων και των παραστάσεων που φιλοξενεί.

 


Εκεί λειτουργεί αυτή τη στιγμή το πρώτο εργαστήρι θεάτρου και χορού συμπεριληπτικής εκπαίδευσης στην Αθήνα, το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν ανάπηροι και μη καλλιτέχνες. Τα μαθήματα αφορούν τους εξής τομείς: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός Θεάτρου, Κλασικό Μπαλέτο, Σύγχρονος Χορός, Φωνητική – Τραγούδι, Αυτοσχεδιασμός Χορού, Ιστορία Σύγχρονου Ευρωπαϊκού και Αρχαίου Θεάτρου.

 

Η ομάδα ΘΕΑΜΑ παρουσιάζει κάθε Κυριακή στις 11 το πρωί στο ΊΣΟΝ την παιδική παράσταση "Το δικό μας παραμύθι" σε κείμενο - σκηνοθεσία της Ελιάνας Περηφάνου.


Επίσης κάθε Σάββατο λειτουργούν τμήματα θεάτρου και χορού για παιδιά ηλικίας 7 έως 13 ετών.
 

 

Στόχος των δημιουργών του είναι η ύπαρξη ενός εκπαιδευτικού πλαισίου που τους περιλαμβάνει όλους και όπου οι τρεις εκπαιδευτές μέσα από την πολυετή εμπειρία που έχουν αναπτύξει δουλεύοντας με ανθρώπους με αναπηρίες μέσα και έξω από τις ομάδες τους, μπορούν να εφαρμόσουν τις μεθοδολογίες τους και να δημιουργήσουν μια καινούργια συμπεριληπτική πραγματικότητα στην εκπαίδευση.

 

Η παράσταση "Lebensraum" του Θανάση Τριαρίδη παρουσιάζεται, σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο ΊΣΟΝ.

 

Παράλληλα το ΙΣΟΝ λειτουργεί και σαν θεατρική σκηνή φιλοξενώντας παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Το ΙΣΟΝ λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΙΣΟΝ και τους κύκλους μαθημάτων του εργαστηρίου επισκεφτείτε το site: https://ison.com.gr

 

 

ΙΣΟΝ Θέατρο - Χορός
Μελενίκου 33, Γκάζι Αθήνα 10447
Τηλέφωνο: 2130411546, 6939308409
Email: isondancetheater@gmail.com
https://www.facebook.com/isondancetheater/

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

"Ακούω την καρδιά του παίχτη" σε 2η έκδοση

31-Jul-2020

1/5
Please reload

Please reload