"Μέχρι τη Θάλασσα" του Μάρκου Γκαστίν!

11 Dec 2019

Το νέο ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, κάνει την επίσημη έξοδό του στις αθηναϊκές αίθουσες, με καθολικά προσβάσιμες προβολές ,στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος-21-22 Δεκεμβρίου, 12 & 19 Ιανουαρίου στις 5:00 μ.μ.

«Διαπεραστικό, οικείο και εξαιρετικά ευαίσθητο»
Λήδα Γαλανού / Flix.gr

"Το ντοκιμαντέρ του Μάρκου Γκαστίν, δεν αναδεικνύει μονάχα μια παραγκωνισμένη πλευρά της ιατρικής, αλλά συμβάλλει στο να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε την έλλειψη σωματικής αρτιότητας."
Δήμητρα Αθανασοπούλου / Η Εφημερίδα των Συντακτών

"Εξαιρετικό με άκρως εύστοχο μοντάζ... καταφέρνει να δημιουργήσει μια συναρπαστική εκκρεμότητα. Νομίζεις πως παρακολουθείς ένα μυθοπλαστικό αγωνιστικό υπαρξιακό δράμα, μια ιστορία πόνου, συντριβής, αγώνα και ελπίδας."
Αλέξης Δερμεντζόγλου / Μακεδονία

Ασθενείς που νοσηλεύονται, μετά από σοβαρά ατυχήματα, στην κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους... ή έστω να επανακτήσουν την αυτονομία τους. Ακολουθώντας την αγωνιώδη πάλη τους, η ταινία ερευνά ένα από τα βασικά διλήμματα της ανθρώπινης ύπαρξης: Ελπίδα ή Αποδοχή; 
Χωρίς σχολιασμό ή συνεντεύξεις, και μέσω της εναλλαγής, συχνά ετερόκλητων συναισθημάτων, το ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ προσφέρει στον θεατή μια ασυνήθιστα διεισδυτική ματιά σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ανθρώπινης συνθήκης, φιλοδοξώντας παράλληλα να ενεργοποιήσει την ενσυναίσθησή του, σε ένα ντοκιμαντέρ, εξίσου συναρπαστικό με μία ταινία μυθοπλασίας.
Σε συνέχεια της φεστιβαλικής πορείας του στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τις δύο sold-out προβολές στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, και τις προβολές με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, το Μέχρι τη Θάλασσα κάνει την επίσημη έξοδό του στις αθηναϊκές αίθουσες, με καθολικά προσβάσιμες προβολές. (με την πιστοποίηση και επιμέλεια της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών)  

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ


21-22 Δεκεμβρίου / 12 & 19 Ιανουαρίου, 5:00 μ.μ. – Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Η προβολή της αθηναϊκής πρεμιέρας της ταινίας, καθώς και εκείνες που θα ακολουθήσουν, θα είναι καθολικά προσβάσιμες, με Υπότιτλους SDH για Κ/κωφές/ούς και βαρήκοοες/ους και Ακουστική Περιγραφή AD για τυφλές/ούς και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, με την πιστοποίηση και επιμέλεια της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών-Disabled Artists Movement. 
•    Μετά τις προβολές θα υπάρχει συζήτηση με τους συντελεστές και τους πρωταγωνιστές, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
•    Το πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη σειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, οι (σινεφίλ) σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χειριστές/τριές τους.
•    Ο χώρος είναι φιλικός και προσβάσιμος για ανάπηρα και εμποδιζόμενα άτομα.
•    Διατίθεται χώρος υγιεινής για όλους/όλες. Προβλέπεται χώρος στάθμευσης οχημάτων των αναπήρων.
Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134–136. Τηλ.: 210 3612046

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ


 «Πριν από χρόνια, βρέθηκα ο ίδιος για δυο μήνες σ΄ ένα θάλαμο του ΚΑΤ» αναφέρει στο σημείωμά του ο σκηνοθέτης. «Ήταν μια από τις πιο έντονες και διδακτικές εμπειρίες που έζησα ποτέ. Έκανα την ταινία ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ για να μοιραστώ αυτή την εμπειρία με τον θεατή. Πιστεύω ότι έχει κι αυτός πολλά να νοιώσει, αλλά και πολλά να μάθει. Για τον εαυτό του, για την κοινωνία μας, για την ανθρώπινη κατάσταση… Μια ταινία με διακύβευμα, συγκρούσεις και κορυφώσεις, που, θέλω να πιστεύω, θα τον κάνει να δει αλλιώς την αναπηρία και τους ανθρώπους που την αντιμετωπίζουν. Θα μπορούσε να ήταν κι αυτός...»
 

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ντοκιμαντέρ | Έγχρωμο | Ελληνικά (υπότιτλοι: αγγλικοί) | 112 λεπτά
Σκηνοθεσία: ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΣΤΙΝ | Διεύθυνση Φωτογραφίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΣΟΥΡΙΔΗΣ | Μοντάζ: ΧΡΟΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ | Βοηθός Σκηνοθέτη: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΟΛΑΚΗΣ | Ηχοληψία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΡΗΣ ΚΑΦΕΝΤΖΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΚΑΣ | Μουσική: ΝΙΚΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ | Μίξη ήχου: PIERRE ARMAND | Εταλονάζ: MARIANNE ABBES | Παραγωγοί: ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΣΤΙΝ & ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ | Παραγωγή: ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΣΤΙΝ - MINIMAL FILMS | Συμπαραγωγή: ALEXANDRE CORNU - LES FILMS DE TAMBOUR DE SOIE | Σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, και με την υποστήριξη του  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ του CNC της  REGION PROVENCE-ALPES-COTE D’AZUR και του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη- MEDIA
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Γράμματα / ΟΔΟΣ / Σεπτέμβριος 2020 στην ταράτσα του ΕΜΠΡΟΣ

14-Sep-2020

1/5
Please reload

Please reload