"Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα" στο Altera Pars, 8 Φεβρουαρίου

25 Jan 2020

Η μαύρη κωμωδία που κατέκτησε την Πράγα τώρα και στην Ελλάδα! Εσύ διάβασες τον Κάφκα “σωστά”; Ο Φραντς Κάφκα, ο πιο πρωτοποριακός και ξεχωριστός συγγραφέας παγκοσμίως διάβαζε τα έργα του ως κωμωδίες. Εσύ;

 

 

Μία θεατρική παράσταση που διεισδύει στο μοναδικό, ατμοσφαιρικό κόσμο του ευφυή συγγραφέα ζωντανεύοντας επί σκηνής 16 πρόσωπα από τη ζωή και το σύνολο του έργου του (Δίκη, Πύργος, Μεταμόρφωση, Στη Σωφρονιστική Αποικία, Καλλιτέχνης της πείνας, Γράμμα στον Πατέρα, Γράμματα στη Μιλένα, Το κτίσμα, Αναφορά σε μία Ακαδημία κ.α.).

 

Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, έχοντας διαγράψει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία με τις θεατρικές τους παραστάσεις στο εξωτερικό (Παρίσι, Βερολίνο, Μόναχο, Ζυρίχη, Μόσχα, Λονδίνο, Δουβλίνο, Πράγα κ.α.) και έχοντας βραβευτεί από την Unesco για τη διεθνή ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, δημιουργούν μία μοναδική παράσταση για έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα.

 

Έχοντας ανεβάσει την παράσταση με τον τίτλο “Franz Kafka” στην Πράγα, στην Τσεχία, λίγα μέτρα από το σπίτι που γεννήθηκε και έζησε ο συγγραφέας και έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, η Σοφία Καζαντζιάν υπογράφει τη σκηνοθεσία, τη θεατρική διασκευή αλλά και τις χορογραφίες της παράστασης με έναν εξαιρετικό Μάριο Ιορδάνου στο ρόλο του Φραντς Κάφκα. Τη νέα σεζόν η παράσταση θα ανέβει στην Αθήνα και μετά θα συνεχίσει την περιοδεία της στην Ευρώπη με πρώτο σταθμό τη Βιέννη.

 

 

Συντελεστές:

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Πάνος Βουτσινάς, Ακριβή Μαλισσόβα, Στυλιάνα Περατικού

Σκηνοθεσία/Θεατρική διασκευή/Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν

Μουσική επιμέλεια/ Σχεδιασμός φωτισμού: Μάριος Ιορδάνου

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Βαλεντίνο Βαλάσης

Ηχοληψία: Χριστόφορος Τσακιρόπουλος

Σχεδιασμός αφίσας: Λευτέρης Ιωάννου

Φωτογραφία: Κατερίνα Σβορώνου

Βοηθός σκηνοθέτη: Μέλπω Μπατσακούτσα

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΘΟΣ Διονυσίου Σολωμού με την Κατερίνα Γκατζόγια.

6-Jul-2020

1/5
Please reload

Please reload