Ftipsakia Week: 25/3ου-1/4ου …χορταίνουν αλλά δεν παχαίνουν!

...τα no budget events της πόλης μόλις σερβιρίστηκαν! 

Ftip1# 

Θεματική ομαδική έκθεση φωτογραφίας "Portraits" | 22 Μαρτίου 2019 - 3 Απριλίου 2019 | Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη | Τηλ : 2114052138, 6943868124 | Ώρες λειτουργίας: 16:30- 21:30 | Σάββατο 12:00- 14:30

Η έκθεση "Portraits" θα φιλοξενηθεί στη Blank Wall Gallery με πορτραίτα από όλο τον κόσμο. Πάνω από 110 πορτραίτα θα παρουσιαστούν σε αυτή την έκθεση, τυπωμένα αλλά και σε ψηφιακή μορφή. 

Τα πορτραίτα πάντα αποτελούν πόλο έλξης, μια και το τελικό αποτέλεσμα πολλές φορές είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που θα περίμενε να δει η πλειοψηφία των θεατών. Η τελική απεικόνιση είναι αποτέλεσμα της εικόνας που ο φωτογράφος έχει για το μοντέλο του. 

Η κουλτούρα κάθε φωτογράφου σίγουρα επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα και αυτό γίνεται εμφανές σε εκθέσεις όπως αυτή, όπου πολλοί καλλιτέχνες από διαφορετικά μέρη του κόσμου φιλοξενούνται κάτω από την ίδια στέγη. 

Οι επισκέπτες της έκθεσης αυτής θα έχουν την ευκαιρία να δουν μόνοι τους τις διαφορές στη φιλοσοφία και την κουλτούρα των φωτογράφων και να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα. 

Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος
Εγκαίνια: Παρασκευή 22 Μαρτίου, 20:00

 

________

Ftip2# 

Εκδήλωση: Όψεις της "θεατρικότητας" του Ερωτόκριτου στις τέχνες | Τετάρτη 27 Μαρτίου, 19:00 | Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, Γέροντα 6, Πλάκα - Ακρόπολη|

Τηλ: 2103218015 | Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 210 3256930 & 2103256943, καθημερινά 12:00-17:00.

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (27/3) και την ανακήρυξη του 2019 ως Έτους Ερωτόκριτου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), οργανώνει εκδήλωση την Τετάρτη 27 Μαρτίου (ώρα 19:00), στην έδρα του, στην Πλάκα.

 

Ο Ερωτόκριτος, εμβληματικό ποιητικό έργο της κρητικής λογοτεχνίας το οποίο συνέθεσε ο Βενετοκρητικός ποιητής Βιτσέντζος Κορνάρος γύρω στα 1600, αγαπήθηκε διαχρονικά από το αναγνωστικό κοινό, αποτελώντας παράλληλα σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για την καλλιτεχνική δημιουργία. Στην εκδήλωση, ειδικοί ομιλητές θα αναδείξουν ζητήματα όπως η σκηνική και δραματουργική απόδοση του κειμένου, η μουσική σύνθεση και ερμηνεία του, η ζωγραφική και εικαστική απόδοση σκηνών του έργου.

 

Ειδικότερα, ο θεατρολόγος Βάλτερ Πούχνερ, επίτιμος καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα παρουσιάσει τη θεατρολογική διάσταση του Ερωτόκριτου. Στη συνέχεια, ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής θα προσεγγίσει το θέμα από τη σκοπιά της σύγχρονης μουσικής επεξεργασίας και σύνθεσης. Τον κύκλο των εισηγήσεων θα κλείσει η Γωγώ Βαρζελιώτη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ, εστιάζοντας σε σκηνικές και εικαστικές απεικονίσεις του κειμένου.

 

Μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς θα αναγνώσουν το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και θα αποδώσουν αποσπάσματα του Ερωτόκριτου.

 

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Ουρανία Καραγιάννη, δρ αρχαιολογίας, προϊσταμένη Υπηρεσίας Εκδόσεων ΠΙΟΠ.

 

________

Ftip3#

Παρουσίαση βιβλίου της Φραντζέσκα Αλεξοπούλου - Πετράκη "Και πίσω πάλι" | Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, 12:00 | Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον, Αγίων Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό | Τηλ: 2102619718

Οι εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Επίκεντρον με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια παιδική εκδήλωση βασισμένη στο βιβλίο της Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη "Και πίσω πάλι".

 

Ο Άλκης, που αγαπά πολύ το τένις, έρχεται αντιμέτωπος με έναν περίεργο γείτονα που του πετά πίσω τα κίτρινα μπαλάκια του σε άθλια κατάσταση. Αυτό όμως δεν σταματά τον Άλκη και τα στέλνει πίσω πάλι ελπίζοντας έτσι να γκρεμίσει τον τοίχο που τον χωρίζει από τον μοναχικό γείτονα. Άραγε θα τα καταφέρει;

Ένα βιβλίο για την επιμονή και την επινοητικότητα που μπορούν να ρίξουν τοίχους. Γιατί για να επικοινωνήσουμε δεν αρκεί να θέλουμε να προσεγγίσουμε τον άλλο, πρέπει να προσπαθούμε να κατανοήσουμε και τη δική του κατάσταση.

 

________

Ftip4#

Σεμινάριο με θέμα "Bullying και Social Media" |  Παρασκευή 29 Μαρτίου, 18:00  |  Public Συντάγματος

 

Το Public, το workingmoms.gr και η ψυχολόγος, Αγγελική Καβαλλιεράτου, μας προσκαλούν σε μία συζήτηση για το φλέγον και επίκαιρο θέμα του "Bullying και Social Media", την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 18:00.

 

Στη εκδήλωση, η ψυχολόγος θα μας μιλήσει για:

• Το πως εμφανίζεται ο σχολικός εκφοβισμός

• Τα χαρακτηριστικά του θύτη και του θύματος

• Το τι να προσέξουν γονείς και εκπαιδευτικοί

• Τους τρόπους διαχείρισης και πρόληψης

• Το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή των παιδιών σήμερα

• Την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον εκφοβισμό

 

________

Ftip5#

Βιργινία Μαστρογιαννάκη "Reading in / Reading out" | Σάββατο 30 Μαρτίου, 16:00-21:00

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή) | Σταδίου 13,Κέντρο Αθήνας | ΤΗΛ 2103237617- 2103237315

 

Σε μια "απνευστί ανάγνωση" του Ελληνικού Συντάγματος καλεί το MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών και η εικαστικός Βιργινία Μαστρογιαννάκη στην εικαστική δράση με τον τίτλο Reading in / Reading out στην ιστορική Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Αθήνα, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 16:00 (διάρκεια 4:30 ώρες).

 

Το Ελληνικό Σύνταγμα είναι το θεμελιώδες κείμενο επάνω στο οποίο βασίζεται η διαμόρφωση ολόκληρης της νομοθεσίας της χώρας, αναφορικά με τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις του πολίτη, αλλά και την οργάνωση και τους βασικούς λειτουργικούς κανόνες του κράτους και των θεσμών.

 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί επιδιώκοντας να διατηρήσει η καλλιτέχνης τον λόγο της αδιάκοπα από την αρχή έως το τέλος του. Η εκφορά του λόγου είναι συνυφασμένη με την αναπνοή και συντονίζεται ακούσια και ρυθμικά. Το Reading in / Reading out με τη συνεχή ανάγνωση επιδιώκει να μετατρέψει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το σώμα σε πνευστό όργανο.

 

_____________________

Και μην ξεχνάτε…

παραμείνετε περίεργοι,

παραμείνετε ιδιαίτεροι

μα κυρίως παραμείνετε ελεύθεροι! 

Μπορείτε να ακούσετε πρώτοι & live τα Ftips της εβδομάδας, κάθε Δευτέρα 17:30-19:00 στον Toc-Radio.gr, από την εκπομπή της Stacey “FtheList”.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Λούης Πατσαλίδης Greek tour: "Made in Cyprus"

14-Dec-2019

1/5
Please reload

Please reload