η «Κριτική του Θεατή» για το 'Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι'

Τι ρόλο παίζει τελικά στη ζωή της γυναίκας ο άνδρας ως υπόσταση; Τοτέμ; Ταμπού; Τέσσερις γυναίκες κάνουν ένα ταξίδι στην καρδιά της Κρήτης.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
Σε μια απομονωμένη κατασκήνωση από τον πολιτισμό, χωρίς βασικά πράγματα, που διευκολύνουν τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου (ρεύμα, τουαλέτα, τρεχούμενο νερό κ.λπ.), ζει ένα σύνολο σαράντα γυναικών, από το οποίο θα γνωρίσουμε τις τέσσερις ηρωίδες μας.

Ένα ταξίδι αυτογνωσίας και επαφής με τον εσωτερικό κόσμο τους. Βαθύτερες ανάγκες, σκέψεις, φόβοι αρχίζουν να ξετυλίγονται.

Τι γίνεται όμως όταν περάσουν οι πρώτες μέρες ενθουσιασμού και ακούγεται ολοένα και πιο πολύ η εσωτερική φωνή; Όταν καταρρεύσει το τείχος που έχει υψώσει κάθε μία ώσπου γίνονται διάφανες πια και αρχίζουν να επικοινωνούν τις σκέψεις, τους φόβους, το άγχος, τον πανικό για τον χρόνο που περνάει, για χαμένα όνειρα και χρόνια; Και πολύ περισσότερο όταν έρχονται σε επαφή ή και πάλη με στερεότυπα και σκεπτομορφές;


Αγκυλώσεις που επέβαλαν κοινωνικά πρότυπα. Τα… θέλω ξετυλίγονται σιγά -σιγά. Τομές στην αλήθεια τους.

Και τι γίνεται όταν τελικά ανακαλύπτουν, ότι σε αυτή την κατασκήνωση, σε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας, βρίσκεται ένας άνδρας ανάμεσα τους... έχοντας ρόλο που θα δώσει ή θα χρεώσει η κάθε μια;


Τοτέμ ή Ταμπού ο σύγχρονος άνδρας; Γυναίκες αντιμέτωπες με φόβους, νευρώσεις και ψυχαναγκασμούς. Με ρόλους που τους χρέωσε η δια βίου μάθηση.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΗ:
Έξυπνο κείμενο!  Καλογραμμένο, που αποτελεί την πρώτη απόπειρα της Μαριλένας Καβάζη και παρουσιάζεται για πρώτη φορά.Έξυπνο χιούμορ, χωρίς να εκβιάζει το γέλιο, χωρίς να γίνεται με το ζόρι αστείο ή σαχλό.

Η σκηνοθεσία του Φώτη Μακρή, είναι πολύ καλή καθώς και οι ερμηνείες. Καλή η διαλογική σύγκρουση, η ρυθμολογία και η τονικότητα.

 

Έντονη (σημείο των καιρών) η κινησιολογία που κατά την γνώμη μου, σε σημεία σε πετάει εκτός. Δεν εξυπηρετεί πουθενά στο έργο, ούτε ακόμη και στην σκηνή μυσταγωγίας.

Πολύ καλή παράσταση. Σίγουρα θα αγγίξει πολύ τις γυναίκες κυρίως.

Μια μεταφυσική κωμωδία, για την γυναικεία δύναμη, την αιώνια πάλη με το άλλο φύλο και τον εαυτό μας. Αλλά και για το ποτάμι της ζωής που κυλά πάντα ερμητικά και επικίνδυνα - είτε θέλουμε να μπούμε, είτε όχι.


ΕXTRA INFO:
Όχι ότι η παράσταση δεν αφορά τους άνδρες, αλλά μπορεί γρήγορα να βαρεθούν, εκτός εάν η τριβή τους με το θέμα γυναίκα, πέραν πάσης φύσεως σχετίζεσθε είναι και πιο ουσιαστική .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Μαριλένα Καβαζή
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής
Σκηνικά-κουστούμια: Εύα Τρουπιώτη 
Μουσική: Γιώργος Χάνος
Επιμέλεια κίνησης: Μυρτώ Χαραλάμπους
Φωτισμοί: Φώτης Μακρής


Παίζουν: Κατερίνα Αγγελίτσα, Μαριλένα Καβαζή, Εύη Καρρά, Σοφία Παπαδοπούλου


Studio Μαυρομιχάλη: Μαυρομιχάλη 134 - τηλ: 210 6453330

Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Λούης Πατσαλίδης Greek tour: "Made in Cyprus"

14-Dec-2019

1/5
Please reload

Please reload