Ο Κωνσταντίνος Τζούμας στον Toc-Radio!

31 Mar 2019

... Ηθοποιός, Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Συγγραφέας & Βιβλιοφάγος! Την Τετάρτη3/4ου στις 18:30 στην εκπομπή "No Words Land" με την Χρύσα Καψούλη. Στον Toc-Radio.gr

 

Γεννήθηκε στον Πειραιά και σε ηλικία 11 ετών έστηνε στο σπίτι παραστάσεις που σατίριζαν την αγγλική κοινωνία, με αποχρώσεις από το καυστικό ύφος του Οσκαρ Ουάιλντ. Όταν ανακοίνωσε στον πατέρα του πως ήθελε να γίνει ηθοποιός, εκείνος απάντησε: «Για νέο μού το λες; Το έχω καταλάβει».

Σπούδασε υποκριτική στη σχολή Θεοδοσιάδη και, όταν πια το 1971 ταξίδεψε έως το Μανχάταν συμμετέχοντας σε περιοδεία με τη Ζουζού Νικολούδη, αποφάσισε να μείνει μόνιμα εκεί, μέχρι και το 1975.

 

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παίζει σε φιλμ όπως το «Happy Day» του Βούλγαρη, η «Γλυκιά συμμορία» του Νικολαΐδη, ο «Δράκουλας των Εξαρχείων» του Ζερβού. Και μετά βάζει μια άνω τελεία.

«Κάποια στιγμή», θυμάται σήμερα, «έπειτα από πολλές ταινίες που είχα κάνει, κατάλαβα ότι όλο αυτό δεν πήγαινε πουθενά. Ήμουν μια περσόνα που απλώς την ήθελαν στις ταινίες τους, με τη λογική τού “καλό είναι να έχουμε κι αυτόν”. Ούτε τα εκφραστικά μου μέσα είχα τη δυνατότητα να εξελίξω ούτε τίποτα. Και εκεί ήρθε το θέατρο, όπου μου προέκυψε Μπέκετ».

 

“Δεν μου είχε ποτέ περάσει από το μυαλό ότι θα κάνω κάτι με τη φωνή μου, αφηγήσεις, σπηκάζ, εκπομπές. Κι όμως. Η Σοφία Μιχαλίτση το είχε εντοπίσει, στο  Δεύτερο Πρόγραμμα. Ραδιόφωνο ξεκίνησα το 1976 σε διαφορετικούς σταθμούς και από το 2000 στον Εν Λευκώ». 

 

Η εκπομπή του Κωνσταντίνου Τζούμα και της Κafka με τίτλο «Café Society» μεταδίδεται στον En Lefko από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00-12.00. Tα αυτοβιογραφικά βιβλία του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη. H ταινία του Σταύρου Τσιώλη «Γυναίκες που περάσατε από δω» αναμένεται σύντομα στις αίθουσες!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Λούης Πατσαλίδης Greek tour: "Made in Cyprus"

14-Dec-2019

1/5
Please reload

Please reload